Bladerdeegpakketjes van kip met brie

Dilea-recept-brie

Recept bladerdeegpakketjes van kip met brie voor 4 personen

De bladerdeegpakketjes van kip met brie en champignons zijn ideaal als voorgerecht of aperitiefhapje. Voor iedereen die lactose en/of gluten vermijdt.

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • 200 g champignons
  • 1 rol bladerdeeg zonder gluten
  • 1 brie Dilea Zero Lactose®
  • 1 sjalot
  • 1 theelepel kerrie Madras
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 g cashewnoten

Bereiding

Maak de champignons schoon en snijd ze in stukjes. Snijd ook de kip in kleine stukjes. Hak de sjalot fijn in stukjes en hak de cashewnoten grof.

Doe wat olie in een koekenpan en bak de sjalot, de kip en de champignons. Voeg na tien minuten de kerrie, de peterselie en de cashewnoten toe en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de brie Dilea Zero Lactose® in plakjes. Rol het bladerdeeg uit op een werkvlak en snijd het deeg in vieren. Beleg het midden van elk stukje deeg met de champignons en de kip. Leg in het midden van ieder lapje deeg wat van het kipmengsel. Doe de plakjes brie Dilea Zero Lactose® erbij  en sluit de bladerdeegpakketjes door iedere hoek om te vouwen.

Bak twintig minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Tip

Serveer met een gemengde salade, gegarneerd met een vinaigrette.