DSC00063Brie uit de oven met een chutney van fruit

Met dit heerlijk kaasrecept kan iedereen meegenieten van een gezellige avond onder vrienden en zonder de ongemakken van lactose! Met zijn fruitige en kruidige sidedish is het bovendien supergemakkelijk te maken.

 

Ingrediënten

  • 1x Brie Dilea Zero Lactose®
  • 1x Volkoren stokbrood
  • Voor de chutney: 2 eetlepels veenbessen, 2 eetlepels frambozen (vers of bevroren), 1 eetlepel honing of ahornsiroop, 1 eetlepel Dilea lactosevrije boter®, verse tijm, noten, zout en peper.
  • Voor de salade: mengeling van jonge sla en scheuten naar keuze (eikenbladsla, rode bindsla, etc.), 1/2 peer, een paar noten, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel appelazijn, zout en peper.

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Plaats de brie Dilea Zero Lactose in een klein ovenschaaltje, alvorens in de oven te zetten.

Bak de brie gedurende 15 minuten.

Stoof ondertussen de rode vruchten aan in een kleine pan en voeg de overige ingrediënten toe.

Haal de kaas uit de oven en garneer met de chutney.

Serveer de warme brie met een salade en enkele sneetjes stokbrood.