Brookies

frozen yoghurt bars


Ontdek dit superlekkere recept voor brookies: de ultieme combinatie van brownies en cookies. Hemels! 
Simply Morane ontwikkelde dit recept met lactosevrije boter van Dilea. Ideaal om te delen! En heerlijk met een glaasje lactosevrije melk. 

Ingrediënten | 16 porties

  • 250 g fondantchocolade, minimaal 50 % cacao, bij voorkeur 70 % cacao
  • 100 g hazelnoten in stukjes
  • 100 g chocoladestukjes
  • 150 g + 100 g suiker
  • 150 g + 160 g bloem
  • 130 g + 120 g Dilea-boter
  • 5 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • zout

De bereiding van de brookies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bereid het browniedeeg. Laat 130 g boter en 250 g chocolade samen smelten. Meng ondertussen 4 eieren met 150 g suiker, 1 zakje vanillesuiker en een snuifje zout. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade met boter bij het mengsel, meng goed en voeg 150 g bloem toe.
  3. Giet de bereiding in een vierkante beboterde bakvorm voor brownies.
  4. Bereid het cookiedeeg. Meng 100 g suiker, 120 g boter, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker en een snuifje zout tot een homogene massa. Voeg 160 g bloem toe en meng goed. Voeg de chocolade- en hazelnootstukjes toe.
  5. Kneed het cookiedeeg tot balletjes en duw die in het browniedeeg.
  6. Laat het geheel 30 minuten bakken in de oven.
  7. Laten afkoelen, versnijden en … smullen maar!

Tip: Je kan de stukjes die je niet opeet gemakkelijk in de diepvries bewaren. Laat ze 1 uur voor je ze wilt opeten ontdooien.

Dit recept is ontwikkeld door Simply Morane

frozen yoghurt bars 1 frozen yoghurt bars 2