Crème brûlée

crème brûlée

Recept crème brûlée voor 8 personen

Als er één dessert weinig introductie nodig heeft, is het wel crème brûlée. Een heerlijk klassiek recept! Nu kan je er ook van genieten zonder verteringsproblemen te ervaren. Probeer het maar eens uit!

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de over voor op 100 °C (stand 3-4). Doe de eierdooiers in een grote kom en houd de eiwitten bij in de koelkast voor later gebruik. Voeg de kristalsuiker geleidelijk toe. Klop de eierdooiers en de suiker met de garde. Het mengsel moet iets bleker worden.

Snijd nadien het vanillestokje open. Krab het vanillemerg uit met de punt van een mes en voeg het toe aan de eieren en de suiker. Giet hierbij de melkdrank en de volle room van Dilea (de melk en room moeten op kamertemperatuur zijn). Klop dit schuimig met de garde.

Vul 6 kleine schaaltjes met een pollepel. Zet ze in de voorverwarmde convectieoven en laat ongeveer 1 uur zachtjes bakken. Het mengsel moet volledig gestold zijn en het midden ervan moet lichtjes trillen wanneer je het schudt. Haal de schaaltjes vervolgens uit de oven en laat afkoelen. Zet een paar uur in de koelkast.

Bestrooi de crème vlak voor het opdienen met een dun laagje bruine suiker, die je laat karameliseren met behulp van de brander. Dien meteen op.

Tip voor een perfecte crème brûlée

Wees geduldig! Wanneer je de crème brûlée uit de oven haalt, is het mengsel in het midden nog niet helemaal opgesteven, maar het wordt vaster tijdens het afkoelen. De uren in de koelkast zijn DUS noodzakelijk!

Voedingswaarden (per portie)

  • Energie: 474 kcal
  • Eiwitten: 6,3 g
  • Vetten: 29,2 g
  • Koolhydraten: 46,5 g
  • Calcium: 132 m