Dipsausje voor rauwkost

sauce-dip-crudites_1620x800

Recept dipsausje voor rauwkost voor 4 personen

Rauwe groenten met een dipsausje: dat lust groot en klein. En zo’n gezonde dipsaus maak je in een handromdraai zelf met dit lekkere recept van Dilea.

Ingrediënten

  • 1 lente-ui
  • 1 Dilea Zero Lactose® yoghurt natuur
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 à 3 lente-uitjes
  • 1 citroen
  • Bieslook

Bereiding

Doe de Dilea Zero Lactose® yoghurt in een kom, samen met een grote eetlepel mayonaise, meng dit goed. Hak twee à drie lente-uitjes fijn (inclusief de groene stengel), evenals het bieslook.

Voeg ze toe aan de yoghurt, samen met wat peper en zout naar smaak en enkele druppels citroensap. Goed mengen en in de koelkast zetten. Een sausje dat perfect past bij een slaatje of rauwkost als aperitiefhapje of, voor de gulzigen, als dip voor nachos.

Tip voor een heerlijke dipsausje

Verse kruiden hebben meer smaak en bevatten meer antioxidanten dan gedroogde of diepvrieskruiden. Een bloembak, een zonnige vensterbank en de juiste hoeveelheid water, en je kunt er het hele jaar door van genieten!

Voedingswaarden per portie

  • 59 kcal
  • 1,5 g eiwitten
  • 5,1 g vetten
  • 1,7 g koolhydraten
  • 33 mg calcium