plat-de-pâtes-mozzarella-saveurs-méditerranéennes-Dilea

Geen tijd om lang in de keuken te staan? Maak dan deze eenvoudige zuiderse pastaschotel met mozzarella. Even kort voorbereiden, vervolgens gewoon in de oven schuiven en smullen maar!

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 ajuin
  • 1 gele paprika
  • 500ml tomatenstukjes
  • 500ml passata
  • 20 olijven
  • 400g pasta naar keuze
  • 2 bollen mozzarella Dilea Zero Lactose
  • Olijfolie
  • Peper, zout, oregano, tijm
  • Optioneel 1 lepeltje sambal

Bereiding:

  1. Kook de pasta al dente, niet helemaal gaar want de pasta gaart nog wat verder in de oven. Kuis de groenten. Snipper de ajuin en de look fijn en snij de andere groenten in hapklare stukken. Snij de olijven in schijfjes.
  2. Doe olijfolie in een pan en stoof de ajuin en de look aan. Als de ajuin glazig is voeg je de andere groenten toe en laat je alles nog even aanstoven. Roer regelmatig door de groenten. Voeg na 5 min. de tomatenblokjes en de passata toe. Bestrooi de saus royaal met oregano en tijm en naar smaak met peper en zout. Indien je graag pikant eet kun je ook nog een lepeltje sambal aan de saus toevoegen. Laat de saus eens goed doorkoken, voeg de olijven toe en haal de saus van het vuur.
  3. Schep een beetje saus door de pasta, om te voorkomen dat de pasta uitdroogt in de oven. Doe de pasta dan in een ovenschotel en giet de rest van de tomatensaus over de pasta. Snij de mozzarella in plakjes en leg ze op de saus. Strooi nog een beetje oregano over de mozzarella en zet de pastaschotel onder de gril gedurende +/- 10 min. tot de mozzarella mooi gesmolten is en licht begint te kleuren. Dien onmiddellijk op!