BrieBriekdeeg (2)

Zoek jij een ideaal apero hapje voor jouw gasten? Dan zijn deze filodeeghapjes met brie een echte aanrader. Smaakt ook heerlijk bij een salade!

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 4 personen (8 hapjes)

Voor de brie pakketjes:

  • 8 vellen filodeeg
  • 1 brie van Dilea
  • 1 appel
  • vloeibare honing
  • 2 el pecannoten
  • 25g Dilea boter

Voor de pittige salade:

  • 1 el tijm
  • 50g rucola salade
  • 1 kleine rode ui
  • enkele radijsjes
  • een stukje komkommer
  • 3 el olijfolie en 1 el azijn
  • 1 el mosterd
  • 1 el vloeibare honing peper en zout

Bereiding filodeeghapjes met brie

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Was de appel en snijd hem in dunne plakjes. Hak de noten grof en verdeel de brie in 8 gelijke stukken.
  3. Leg de flinterdunne vellen filodeeg open en plooi ze dubbel. Leg op elk vel, in het midden op de plooi, een appelplakje, een stukje brie en dan nog een plakje appel.
    Giet een klein beetje honing over het plakje appel, strooi er wat grof gehakte pecannoten over en een klein beetje tijm.
  4. Rol het pakketje nu een halve draai door, plooi de rechter en de linker flap naar binnen en rol het pakketje verder op. Op het einde plak je het pakketje dicht met
    een klein beetje honing. Leg de acht pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Smelt de boter en strijk de brie pakketjes er mee in. Zet de brie pakketjes nu +/- 10 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin kleuren.
  6. Je kan de brie pakketjes serveren als aperitiefhapje, maar ze zijn ook lekker bij een salade van rucola, versnipperde ajuin, dunnen schijfjes radijs, in blokjes gesneden
    komkommer en de rest van de appelschijfjes.
  7. Een lekkere vinaigrette erbij maak je met 2 el olijfolie, 1 el mosterd, 1 el azijn, 1 el vloeibare honing, peper en zout. Kruid de salade naar smaak met peper en zout,
    overgiet met een beetje honing-mosterd vinaigrette en leg er 4 gebakken brie pakketjes op. Werk de salade af met wat grof gehakte pecannoten.