Frittata met feta & aardappelen

DSC01770

Simply Morane stelt je een smakelijk en kleurrijk recept met Dilea lactosevrije feta voor. Op het menu staat een frittata met aardappelen, die net voor het opdienen wordt gegrild.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 blok Dilea lactosevrije feta®
  • Een halve ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 600 g aardappelen
  • 4 eieren
  • Tijm, oregano, zout en peper

Om te versieren: voeg enkele kerstomaatjes en verse kruiden.

 

Bereiding

  • Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
  • Giet de aardappelen af en laat ze uitlekken, snijd ze vervolgens in dikke plakken.
  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Snipper de ui en de look fijn, fruit beide in een ovenvaste pan.
  • Indien de aardappelen te kleverig zijn, voeg er dan nog 2 tot 3 eetlepels water bij.
  • Meng tenslotte ook de 4 opgeklopte eieren mee onder het geheel.
  • Kruimel de Dilea lactosevrije feta® erover.
  • Laat 5 minuten stoven op een laag vuur (zonder te roeren).
  • Zet de pan 2 minuten onder de grill, zodat de feta goed geroosterd is.
  • Strooi een paar kerstomaatjes en verse kruiden over de frittata.
  • Dien onmiddellijk op met een kleine salade erbij.
Dit recept is ontwikkeld door Simply Morane