Gegratineerde witloof

chicons-gratin-1620x800

Recept gegratineerde witloof voor 4 personen

Gegratineerde witloof. De ultieme klassieker! Heerlijk, eenvoudig te bereiden, en klaar in een oogwenk. Nu ook gemakkelijk te verteren dankzij de producten van Dilea Zero Lactose®! Bereidingstijd: 60 minuten.

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C (stand 6). Verwijder het kleine bittere kegeltje onder aan het witloof en stoom de groenten gedurende 20 minuten.

Laat voor de bechamelsaus de boter van Dilea smelten in een pan. Doe er alle bloem bij en laat al roerend twee minuten bakken. Giet er vervolgens de koude melkdrank in kleine scheutjes bij en klop het mengsel tot de saus dikker wordt. Voeg de nootmuskaat toe en kruid naar smaak met peper en zout.

Rol elke gestoomde witloofstronk in een half sneetje ham. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel ze met citroensap. Overgiet met de bechamelsaus. Bestrooi met emmental van Dilea. Zet in de oven en laat 20 minuten gratineren of tot het bekomen van een goudbruine korst.

Wist-je-dat-je? Lekker en gezond

Witloof is rijk aan water en vezels, bevat veel mineralen en een niet te onderschatten hoeveelheid vitamine C en vitamine B9.

Voedingswaarden (per portie)

  • Energie: 327 kcal
  • Eiwitten: 24,5 g
  • Vetten: 16,7 g
  • Koolhydraten: 19,5 g
  • Calcium: 305 mg