Gerookte forel met een zalfje van waterkers

tartine-truite-betterave

Ingrediënten

  • 4 sneden lekker, lactosevrij brood
  • 150 g gerookte forel
  • 1 rode biet
  • 50 g hazelnoten
  • 3 takjes dille
  • 1 pompelmoes
  • preischeutjes
  • 4 sneden lactosevrij roggebrood
  • 2 bussels waterkers
  • 150 ml groentenbouillon
  • 100 ml droge witte wijn
  • 75 g Dilea yoghurt
  • olijfolie
  • 1 citroen
  • 2-3 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Doe de groentenbouillon en witte wijn in een steelpannetje en laat voor de helft inkoken. Snijd de bladeren van de waterkers en doe ze 15 seconden bij de ingekookte bouillon. Als de bladeren gesmolten zijn, schep ze er meteen terug uit (anders worden ze bruin). Doe de bladeren in een blender samen met de yoghurt, kruid met peper en zout en mix tot een gladde massa. Zet opzij.

Schil de rode biet en rasp ze fijn. Hak de hazelnoten fijn samen met de dille. Snijd met een mes de schil van de pompelmoes en snijd de partjes van tussen de vliezen.

Toast de sneden brood en leg ze op een bord. Dresseer met de scheutjes, pompelmoespartjes, geraspte rode biet en forel. Verkruimel er de hazelnoot over en de dille. Besprenkel met wat olijfolie en citroensap en kruid met peper en zout.

Werk af met een streepje van de waterkers.