Gevulde kip met verse kaas

Dilea Recept Gevulde Kip Verse Kaas Kruidenmengsel

Geef je kipfilet net dat tikkeltje extra door hem te vullen met een heerlijk mengsel van Dilea lactosevrije verse kaas en een handvol verse kruiden en wat zongedroogde tomaatjes. De kip maak je gemakkelijk klaar in de oven. Combineer met een fris slaatje of ga voor wat gegrilde krieltjes en lekkere seizoensgroentjes. Smakkelijk met onze blogster Kokerellen!

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 35 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 kipfilets
  • 100 gram Dilea lactosevrije verse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel fijngehakte dille
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 1 klontje gesmolten boter.

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng in een grote kom de verse kaas Dilea met de kruiden. Hak de look fijn en voeg toe.
  3. Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukken en voeg bij het mengsel.
  4. Sla de kip in het midden in zodat er een gleufje ontstaat. Vul de kip met het roomkaasmengsel.
  5. Vet een ovenschaal in met een klein beetje olijfolie en leg de kip in de ovenschaal. Beboter de bovenkant van de kip om een mooi goud korstje te krijgen. Kruid af met peper en zout.
  6. Bak voor 30-35 minuten tot de kip goudbruin is en volledig gaar.
  7. Serveer de kip met een koud slaatje of met wat gebakken krieltjes en je favoriete groenten.

Dit recept is ontwikkeld door Kokerellen