Luikse wafels met raclettekaas

Recept-dilea-wafels-raclettekaasRecept van wafels met raclettekaas voor 16 wafels

Het ideale recept voor koude winterdagen: hartige wafels met raclettekaas… Verbaas je metgezellen met dit onweerstaanbare recept!

Ingrediënten

Bereiding

Meng de lauwe melk met de suiker, de eieren en de gist in een grote kom. Voeg de bloem toe en kruid met peper en een beetje zout. Kneed met een spatel. Voeg de malse boter in stukjes toe. Kneed nog eens met de hand indien nodig (het beslag mag niet te kleverig zijn).

Dek de kom af met huishoudfolie en laat 1 uur rijzen.

Verdeel het deeg op een vel bakpapier in 16 gelijke stukken. Plet elke bol en leg er een halve plak raclettekaas op. Vouw het deeg over de kaas en maak er weer een bolletje van. Dek af met huishoudfolie en laat het deeg nog eens 30 minuten rijzen.

Vet een wafelijzer in en bak telkens 2 bolletjes kaasbeslag gedurende 2 minuten. Dien warm op!

Tip

Verwen jezelf met deze wafels met raclettekaas en serveer ze met een heerlijke salade.