No-bake speculaas cheesecake

tiramisu aardbeien recept dilea kokerellen

Een heerlijk zachte, romige en smaakvolle, maar vooral indrukwekkende taart! Bovendien is deze speculaas cheesecake 100% lactosevrij. Hier zal niemand aan kunnen weerstaan. En het beste van al: het is echt geen moeilijke taart om te maken. Met een handvol ingrediënten tover je deze parel zo op de feesttafel. Probeer dit recept van onze foodblogger Kokerellen.

Ingrediënten voor 10 personen

Voor de bodem:

  • 150 g speculaas
  • 70 g boter

Voor de vulling:

  • 250 g Dilea lactosevrije mascarpone
  • 20 cl Dilea lactosevrije volle room
  • 150 g speculaaspasta
  • 50 g bloemsuiker

Voor de afwerking (optioneel):

  • 4 eetlepels speculaaspasta
  • 10 cl Dilea lactosevrije volle room
  • 1 el bloemsuiker
  • Een paar extra speculaasjes

Werkwijze

Voor de bodem:

  1. Maal de speculaas fijn in een foodprocessor.
  2. Smelt ondertussen de boter en voeg toe aan de speculaas. Blend tot het geheel op nat zand gelijkt.
  3. Verdeel de speculaaskruimels over de bodem van je springvorm (ongeveer 22 cm) en druk goed aan zodat je een gelijkmatige bodem krijgt.
  4. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Voor de vulling:

  1. Klop de volle room van Dilea stijf.
  2. Doe de lactosevrije mascarpone samen met de speculaaspasta en gezeefde bloemsuiker in een kom en mix met een elektrische mixer tot een glad geheel.
  3. Schep er dan voorzichtig de room onder met een spatel.
  4. Schep de vulling voorzichtig op de bodem die je eerder maakte en plaats voor minimaal 4 uur in de koelkast.

Voor de afwerking:

  1. Smelt de speculaaspasta en doe in een spuitzak. Drizzle de pasta over de taart.
  2. Klop de volle room van Dilea op samen met de bloemsuiker en spuit mooie toefjes op de taart.
  3. Verkruimel wat van de speculaasjes en verdeel over de bovenkant. Steek eventueel een stukje speculaas in elk toefje slagroom.

Dit recept is ontwikkeld door onze Belgische foodblogger Kokerellen

tiramisu-aardbeien-recept-1 tiramisu-aardbeien-recept-2