Plaattaart met verse kaas, spinazie, tomaat en mozzarella

plaattaart-1-7

Breng wat kleur in uw bord met het heerlijke lactosevrije recept van Kokerellen: een plaattaart met verse kaas, mozzarella, tomaat en spinazie. Smakelijk!

Ingrediënten (4 personen)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Rol het vel bladerdeeg uit op een vel bakpapier. Maak met een mes een inkeping 1 cm binnenin de rand van het bladerdeeg. Prik aan de binnenkant van de rand met een vork.

Verdeel over het bladerdeeg (maar laat de rand vrij) de Dilea lactosevrije verse kaas®.

Snij de vleestomaten en Dilea lactosevrije mozzarella® in plakken van ongeveer een halve centimeter. Leg ze even op keukenpapier zodat al het overtollige vocht verdwijnt.

Verdeel de spinazie over de Dilea lactosevrije verse kaas® en leg hier geschrankt de mozzarella en tomaat op.

Kruid de taart met peper en zout en de oregano.

Smeer eventueel de rand van het bladerdeeg in met wat melk, room of een eigeel om het een extra bruin korstje te geven.

Zet de taart in de oven voor 20-25 minuten tot de taart goudbruin is.

Serveer eventueel met een fris groen slaatje.

Een recept van Kokerellen!