Quiche met scampi’s

quiche

Voor 6 personen – Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten

  • 1 pak kruimeldeeg
  • 15 tot 20 scampi’s
  • 4 eieren
  • 40 cl Dilea volle room
  • 1 koffielepel peterselie
  • ½ koffielepel dragon

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C (stand 6). Pel de scampi’s. Doe het deeg in een bakvorm en prik in de bodem met een vork.

Meng in een slakom de eieren, de volle room van Dilea Zero Lactose®, de scampi’s, de peterselie en de dragon. Kruid met peper en zout. Giet het mengsel in de bakvorm en zet 35 à 40 minuten in de oven. Lauwwarm opdienen, bijvoorbeeld met een wortelslaatje met sinaasappel.

Tip voor de perfecte quiche

Voor een lichter, maar even lekker quiche kun je ook lichte room Dilea gebruiken.

Voedingswaarden per portie

  • 379 kcal
  • 23,5 g eiwitten
  • 29,9 g vetten
  • 4,1 g koolhydraten
  • 70 mg calcium