Romige kipcurry

curry

Recept romige kipcurry voor 4 personen

Op zoek naar een lekkere en licht te verteren kipcurry om te serveren met rijst? Dit gerecht is om duimen en vingers bij af te likken! Bereidingstijd: 45 minuten.

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • 4 cm gemberwortel
  • 12 zwarte olijven
  • 150 ml Dilea lichte room
  • 2 koffielepels groene curry
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Enkele blaadjes basilicum

Bereiding

Was de aubergine en snijd hem in blokjes. Pel de look en de uien en hak ze fijn. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in stukken. Bestrooi al deze groenten met wat grof zout en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Snijd de kipfilets in 5 of 6 kleinere stukken en bak ze in 8 à 10 minuten goudbruin in een pan met olie. Voeg de uitgelekte groenten toe, samen met de olijven en de geschilde en geraspte gember. Roerbak enkele minuten op een zacht vuur.

Voeg de lichte room van Dilea Zero Lactose toe, alsook de curry. Roer goed door en laat gedurende een twintigtal minuten stoven. Warm opdienen met enkele blaadjes basilicum, samen met witte rijst.

Tip voor een perfecte kipcurry

De curry moet in het begin van de bereiding worden toegevoegd, zodat hij op een zacht vuurtje al zijn aroma’s kan vrijgeven.

Voedingswaarden (per portie)

  • Energie: 362 kcal
  • Eiwitten: 28 g
  • Vetten: 19,9 g
  • Koolhydraten: 17,8 g
  • Calcium: 92 mg