Een nieuw seizoensrecept van foodblogger Simply Morane: een romige pasta met prei. Voeg een paar stukjes gegrilde pancetta of coppa toe voor extra crunch.
Ingrediënten voor 4 porties
- 1 à 2 stuks prei
- 1 pakje lactosevrije lichte room van Dilea
- 2 eetlepels geraspte Emmental Dilea Zero Lactose
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels olijfolie
- Zout, peper en nootmuskaat
- Pasta naar keuze (350-400g)
- 100 ml kookwater
- Enkele sneetjes coppa of pancetta
Bereiding van de pasta
- Was en snijd de prei in kleine schijfjes
- Breng een pan water aan de kook.
- Stoof de prei aan in een grote koekenpan met knoflook en olijfolie.
- Laat de pasta koken in de pan met water.
- Giet de room van Dilea in de pan met de prei, voeg ook de kaas en een beetje zout, peper en nootmuskaat toe.
- Schep met een pollepel wat kookwater uit de pan met pasta en voeg die toe aan de romige prei.
- Giet de pasta af en voeg ook toe aan de pan met de prei en room.
- Bak de coppa / pancetta lichtjes aan in een andere pan tot deze krokant zijn.
- Serveer de pasta en werk af met wat stukjes gegrilde coppa / pancetta en eventueel ook wat verse peterselie
Een nieuw recept van de Belgische foodblogger Simply Morane.