Romige soep van butternut, courgette en basilicum

1. Velouté de butternut, courgette et basilic

Recept romige soep van butternut, courgette en basilicum voor 4 personen

Geniet van een romige soep met butternut, courgette en basilicum. Het recept is eenvoudig te bereiden en toch heerlijk.

Ingrediënten

  • 800 g butternutpompoen
  • 200 g aardappelen
  • 2 kleine courgettes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje basilicum
  • 4 eetlepels lichte room Dilea Zero Lactose®
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

Snijd de aardappelen in blokjes en kook ze 15 minuten in water. Schil ondertussen de butternutpompoen en snijd hem in kleine blokjes.
Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en fruit de look. Voeg de blokjes pompoen toe, meng alles en laat drie minuten bakken op hoog vuur.
Dek af en laat sudderen op een laag vuurtje tot de pompoen gaar is. Voeg tijdens het koken een half glas water toe.
Snijd de courgette in kleine blokjes en stoof die in een andere pan met de rest van de olie. Voeg de gehakte basilicum toe, meng en zet apart.
Giet de aardappelen af. Mix alle groenten. Doe de soep in een pan en zet op een laag vuurtje. Voeg de lichte room Dilea Zero Lactose® toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveer in soepkommen, versierd met courgetteblokjes en een beetje room Dilea Zero Lactose®.

Tip

Heb je geen glutenintolerantie? Serveer de roomsoep dan met grissini omhuld met gedroogde ham.