Salade van quinoa, feta en granaatappel

Dilea-feta-quinoa

Recept salade van quinoa, feta en granaatappel voor 4 personen

Een heerlijke en verse salade met feta, ideaal voor de zomer. Dit recept verwent de smaakpapillen zonder verteringsongemakken, test het uit!

Ingrediënten

  • 100 g quinoa
  • 250 ml water
  • ½ granaatappel
  • Spinaziescheuten (2 handenvol)
  • 150 g feta Dilea Zero Lactose®
  • 10 takjes munt
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels olijfolie

Bereiding

Spoel de quinoakorrels en doe ze in een pan. Voeg het water erbij en een snuifje zout. Breng dit aan de kook en dek af. Laat het 10 minuten sudderen. Haal nadien de kan van het vuur, dek af en laat 5 minuten rusten.

Snijd de granaatappels doormidden en haal de pitjes eruit, klop hiervoor met een houten lepel op de schil zodat de pitten eruit vallen. Was de spinaziescheuten en laat ze uitlekken. Was en droog de muntblaadjes, hak ze fijn.

Meng een snuifje zout en peper (drie keer draaien met de pepermolen), samen met de komijn, het citroensap en de olie in een grote kom. Voeg de quinoa, de granaatappelpitten, de gehakte munt en de spinaziescheuten toe. Meng alles goed. Voeg tot slot de gesneden blokjes feta Dilea Zero Lactose® toe.

Tip

Serveer deze salade met een kipspiesje of lamskotelet.