Snelle groenteflan

flan

Recept snelle groenteflan voor 6 personen

Maak deze eenvoudige groenteflan met behulp van Dilea-producten in plaats van een gewone groentenstoemp. Een stuk feestelijk en toch zonder ongemakken.
Bereidingstijd: 90 minuten

Ingrediënten

Bereiding

Stoom de groenten 10 minuten lang (of doe ze 10 minuten in de microgolfoven) en laat ze vervolgens afkoelen. Smeer een cakevorm in met boter van Dilea Zero Lactose® en doe er vervolgens bakpapier in, zodat de vorm volledig is bedekt en het papier ruim over de randen uitsteekt.

Verwarm de oven voor op 200 °C (stand 7). Klop de eieren in een grote slakom los, voeg de room toe en kruid met peper en zout. Voeg vervolgens de kruiden en de koude groenten toe en meng alles goed door met een lepel.

Doe de bereiding in een cakevorm en vouw het bakpapier dicht, zodat alles volledig bedekt is.

Laat 30 minuten bakken in de oven, verlaag daarna de temperatuur van de oven tot 180 °C (stand 6) en laat nog eens 30 minuten bakken. Haal de bereiding uit de bakvorm en snijd in plakken.

Tip voor een gezond groenteflan

Heerlijk als koud of warm voorgerecht met een slaatje en een vinaigrette van olijfolie en citroensap.

Voedingswaarden per portie

  • 280 kcal
  • 10,3 g eiwitten
  • 22,3 g vetten
  • 9,3 g koolhydraten
  • 72 mg calcium