Sushi met verse kaas

sushi roomkaas recept dilea kokerellen

Sushi zelf maken helemaal niet zo moeilijk als het lijkt en het resultaat ziet er niet alleen super leuk uit maar smaakt ook heerlijk! Geef je sushi rolls eens een frisse zomerse twist door Dilea verse kaas aan de vulling toe te voegen. Deze zijdezachte frisse kaas is de perfecte aanvulling op de klassieke sushi rolls volgens Kokerellen!

Ingrediënten voor 4 sushi rolls

Voor de sushirijst:

  • 400 gram sushirijst
  • 600ml water
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 theelepel suiker
  • Een flinke snuif zout

Voor de sushi rolls:

  • 4 nori vellen
  • 1 pak Dilea verse kaas
  • 1 komkommer
  • 1 gekookte biet
  • 100g surimi
  • Sesamzaadjes

Werkwijze

Voor de sushirijst:

  1. Spoel de rijst goed tot je ziet dat het spoelwater niet meer troebel is.
  2. Doe de rijst in een kookpot en giet er het water bij. Breng aan de kook en plaats een deksel op de pot.
  3. Laat op een zacht vuurtje koken voor ongeveer 15 minuten tot de sushirijst gaar is. Is het water sneller weggekookt, voeg dan nog een beetje extra toe. Laat de rijst 5 minuutjes afkoelen.
  4. Meng ondertussen de azijn met de suiker en het zout in een kommetje en voeg aan de rijst toe. Schep voorzichtig onder de rijst. Laat de rijst verder afkoelen tot kamertemperatuur.

Voor de sushi rolls:

  1. Laat de verse kaas goed koud worden in de koelkast of leg het pakje eventueel een half uurtje in de diepvriezer. Dan kan je er gemakkelijk mooie lange reepjes snijden van ongeveer 1 centimeter dik.
  2. Snij ook de komkommer en biet in reepjes met dezelfde dikte. Snij de staafjes surimi in de lengte doormidden.
  3. Leg een norivel op een bamboematje of een snijplank.
  4. Beleg het norivel bijna volledig met de sushirijst, laat enkel bovenaan een randje vrij.
  5. Beleg de onderkant van het norivel met een reepje van elk van de toppings: de verse kaas, de komkommer, de biet en de surimi.
  6. Rol het norivel voorzichtig op naar boven. Maak het strookje dat je vrij liet bovenaan het norivel nat met wat water zodat de rol mooi blijft dicht kleeft.
  7. Rol de rushi roll in plasticfolie en laat minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
  8. Snij mooie stukjes sushi van je zelfgemaakte rolls. Maak je mes telkens proper met wat water.
  9. Serveer de sushi met wat sojasaus en bestrooi eventueel met sesamzaadjes.
Dit recept is ontwikkeld door Belgische blogster Kokerellen

sushi-roomkaas-2     sushi-roomkaas-1