Yoghurt-bananentaart

Recept-dilea-yoghurt-bananentaartRecept van yoghurt-bananentaart voor 8 à 12 porties

Verwen jezelf met deze luchtige bananentaart, ook wel ‘bananabread’ genoemd. Het is een uitstekende optie voor het ontbijt, samen met wat confituur bijvoorbeeld. Of waarom niet als gezond vieruurtje? Gebruik je liever geen rozijnen? Probeer het zonder of vervang ze door ander gedroogd fruit, zoals bijvoorbeeld gedroogde vijgen of dadels.

Ingrédients

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de rozijnen 30 minuten wellen in warm water.

Meng de bloem met de gist, roer er vervolgens het kaneel en een snufje zout onder.

Kluts de eieren met de yoghurt. Plet de bananen met een vork en doe ze bij de eieren. Voeg de bloem toe, en daarna ook de uitgelekte rozijnen. Roer goed om tot een gladde mengeling.

Beboter een bak- of taartvorm. Doe er het deeg in en bak 45 tot 60 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster voor het opdienen.

Tip

Dien op met een lepel confituur naar keuze, dan wordt de cake nog lekkerder! Bovendien is de cake niet alleen lactosevrij, maar ook caloriearm, een heuse traktatie voor klein en groot!