Tabouleh met bloemkool en feta

Recept-Dilea-Tabouleh-bloemkool-fetaRecept van tabouleh met bloemkool en feta voor 6 personen

Inspiratie nodig voor de lunch? Met deze vegetarische tabouleh maak je haast elke collega jaloers! Het voordeel? 100% lactose-en ook glutenvrij!

Een fris slaatje om van te smullen!

Ingrediënten

  • ½ bloemkool
  • 150 g feta Dilea Zero Lactose®
  • 6 kerstomaten
  • 1 el fijngehakte platte peterselie
  • 1 el amandelschilfers
  • ½ granaatappel
  • 1 kl mosterd
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap

Bereiding

Snijd de bloemkool in roosjes en kook 2 minuten in gezouten water. Giet af en rasp de bloemkool.

Snijd de kerstomaten doormidden en de feta in blokjes. Ontpit de granaatappel.

Maak een vinaigrette van de mosterd, de olijfolie en het citroensap.

Meng alle ingrediënten in een grote kom en breng op smaak met peper en zout.

Tip

Veras je familieleden en speel met de kleuren van het recept! Gebruik bijvoorbeeld eens een paarse bloemkool om de klassieke variant te vervangen. U vindt ze in delicatessewinkels tijdens het seizoen.

Waarom geen kerstomaten gebruiken in verschillende kleuren voor dit vegetarisch recept!?