Het verschil tussen Dilea en plantaardige alternatieven

Dilea_naturel_alternatives vegetales


Rijst-, amandel-, sojamelk … Plantaardige melkvervangers profiteren mee van de trend om vaker voor plantaardige voeding te kiezen.

Meer plantaardig op het bord is namelijk gezond en goed voor de planeet. Toch verhult die trend een miskend feit: plantaardige alternatieven voor melk hebben niet hetzelfde effect op de gezondheid als melkproducten zoals Dilea Zero lactose.

Plantaardige alternatieven zijn geen melkproducten

Dit werd duidelijk uit de meest recente Belgische voedingsaanbevelingen. Voor de publicatie van deze nieuwe aanbevelingen heeft een panel experten de wetenschap bestudeerd om het effect van de verschillende voedingsmiddelen op de gezondheid na te gaan. Voor het opstellen van de aanbevelingen werd daarnaast ook rekening gehouden met het effect van de voedingsmiddelen op de planeet.

Opmerkelijk is dat melkproducten op de 6de plaats binnen de voedingsprioriteiten werd geplaatst. Het effect van melk en melkproducten op de gezondheid is dus niet te onderschatten. Bij een te lage consumptie van deze producten verhoogt het risico op bepaalde ziekten.

Plantaardige alternatieven voor melkproducten kunnen in voedingssamenstelling misschien kort aansluiten aan koemelk, toch lijken ze niet hetzelfde effect te hebben op de gezondheid. Wetenschap kan tot op vandaag niet aantonen dat de consumptie van een met calcium-verrijkte plantaardige drank een gelijkaardig effect heeft op onze gezondheid als koemelk, een natuurlijke bron van calcium. Het effect van een voedingsmiddel hangt namelijk af van het gehele product en niet enkel van afzonderlijke voedingsstoffen zoals calcium.

De Hoge Gezondheidsraad plaatst plantaardige dranken dan ook niet in de categorie melkproducten die in de top 10 van de voedingsprioriteiten staan.

 

De feiten in een oogopslag

In de praktijk vergeleken de deskundigen de halfvolle melkdrank van Dilea met plantaardige dranken op basis van soja. Daaruit kwamen enkele opmerkelijke verschillen aan het licht:

DileaPlantaardige dranken
SuikersGeen toegevoegde suikersMeestal toegevoegde suikers
SmaakDe natuurlijke smaak van melkVerschillende smaak
Aroma’sGeen toegevoegde aroma’sVaak toegevoegde aroma’s
IngrediëntenHerkenbare ingrediëntenVaak met stabilisatoren en zuurteregelaars

 

Wat maakt Dilea zo uniek op de markt van ‘lactosevrije’ producten?

  • Dilea is het breedste gamma gegarandeerd 100% lactosevrije producten.
  • Dilea is volledig lactosevrij, in tegenstelling tot andere melkdranken die ‘lactosearm’ zijn.
  • De halfvolle melk van Dilea is halfvolle melk, waarvan het effect op de gezondheid bewezen is. Dit is niet het geval van plantaardige alternatieven voor melk.
  • Dilea halfvol melk behoudt ook de authentieke smaak en voedingskenmerken van melk.

Ontdek snel de melkdrank van Dilea!