Dilea: natuurlijker dan plantaardige alternatieven

Dilea_naturel_alternatives vegetales


Rijst-, amandel-, sojamelk … Plantaardige melkvervangers profiteren mee van de trend om vaker voor plantaardige voeding te kiezen.

Dat is gezond en goed voor de planeet. Toch verhult die trend een miskend feit: melkproducten als Dilea zijn natuurlijker dan plantaardige dranken en hun afgeleiden.

De realiteit van ultrabewerkte voeding

Wanneer is er sprake van ultrabewerkte voeding? Zodra een product een industrieel bewerkingsproces ondergaat (gehydrogeneerde olie, gemodificeerd zetmeel enz.) en het meerdere ingrediënten en additieven bevat. Doorgaans is ultrabewerkte voeding:

 • aangenaam qua textuur
 • rijk aan calorieën, toegevoegde suikers, zout en vetten
 • goedkoop
 • snel klaar voor consumptie
 • arm aan waardevolle voedingsstoffen
 • verrijkt
 • amper nog natuurlijk

Ultrabewerkte voedingsmiddelen leveren meer dan de helft van de energie-inname in tal van westerse landen. Ze staan helemaal onderaan de beruchte NOVA-classificatie die voedingsmiddelen rangschikt naargelang hun mate van bewerking.

Ultrabewerkte voedingsmiddelen liggen vandaag zwaar onder vuur. Recente onderzoeken brengen de consumptie ervan immers in verband met verscheidene vormen van kanker, obesitas, cardiovasculaire aandoeningen, sterfte

Melkproducten versus plantaardige alternatieven

Om de voedingswaarde en natuurlijkheid van de Dilea-producten te evalueren, schakelden we onafhankelijke voedingsdeskundigen in. Zij vergeleken de melkproducten van Dilea met plantaardige alternatieven op basis van soja. Dit zijn de resultaten.

Plantaardige alternatieven op basis van soja hebben doorgaans een interessantere nutritionele samenstelling dan hun tegenhangers op basis van melk. Uit de analyse blijkt echter dat we de plantaardige alternatieven tot de ultrabewerkte voedingsmiddelen kunnen rekenen.

Een Dilea-product – zoals de melkdrank, de natuuryoghurt, de kazen en de boter – behoren daarentegen niet tot de categorie ultrabewerkte voedingsmiddelen.

Dilea is natuurlijker: de feiten in een oogopslag

In de praktijk vergeleken de deskundigen de halfvolle melkdrank van Dilea met plantaardige dranken op basis van soja. Daaruit kwamen enkele opmerkelijke verschillen aan het licht:

DileaPlantaardige dranken
AdditievenGeen enkel additiefVaak additieven
Toegevoegde suikersGeen toegevoegde suikersMeestal toegevoegde suikers
CalciumHoeft niet verrijkt te worden: bevat van nature al calciumGeen natuurlijke bron van calcium en worden ermee verrijkt
Smaak & aromaDe natuurlijke smaak van melk & geen toegevoegde aroma’sVaak toegevoegde aroma’s

Wat maakt Dilea zo uniek op de markt van ‘lactosevrije’ producten?

 • Dilea is een breed gamma die gegarandeerd 100% lactosevrije producten aanbiedt. Dankzij een unieke techniek kunnen we de lactose volledig elimineren, zonder het natuurlijke karakter van de melk te schaden.
 • Dilea bevat minder suiker en is volledig lactosevrij, in tegenstelling tot andere melkdranken die ‘lactosearm’ zijn.
 • De melkdrank van Dilea is een natuurlijke bron van calcium en is minder bewerkt dan de verrijkte plantaardige dranken.
 • Dilea melkdrank halfvol bevat minder suiker dan halfvolle melk, maar behoudt de authentieke smaak van melk.

Ontdek snel de melkdrank van Dilea!

Een calciumtekort bij de Belgen: Dilea biedt de oplossing

 • Slechts 22% van de Belgische bevolking haalt de door de Hoge Gezondheidsraad aanbevolen calciuminname.
 • Melkproducten staan bekend als een van de voornaamste bronnen van calcium.
 • Dilea halfvol is van nature rijk aan calcium.