Twee dingen, die je misschien nog niet wist over Dilea!

Lait-Dilea-lactose-sucre

Dilea Zero Lactose, een gevarieerd assortiment van lactosevrije zuivelproducten, zodat je terug kan genieten van de goede smaak van melk. Maar wist je al dat de lactosevrije melkdrank (halfvol) van Dilea minder suiker bevat dan de concurrentie? We zetten alles even op een rijtje!

Het verschil tussen Dilea en ‘andere varianten’

Dit verschil heeft te maken met het unieke productieproces van Dilea, ook wel bekend als ‘extractie via microfiltratie’. Deze techniek bestaat uit het filteren van de melk door middel van extreem fijne membranen, die ongewenste bacteriën en micro-organismen weghalen, maar dit geldt ook voor de lactose. Deze wordt dus mechanisch verwijderd! De voordelen zijn dat op deze manier de voedingswaarden goed bewaard blijven, evenals de authentieke smaak van melk.

Dit proces is tegengesteld aan dat van andere lactose-arme of lactosevrije melksoorten, waarbij lactose aan de hand van ‘enzymen’ wordt afgebroken en omgezet wordt naar twee types suiker: glucose en galactose. Deze suikers blijven behouden in de melk en dit effect verklaart bovendien de zoete smaak en de hogere waarden aan koolhydraten. Afhankelijk van de hoeveelheid lactase, die aan de melk wordt toegevoegd, zal de melk lactosevrij of – arm zijn.

Hét voordeel van de melkdrank van Dilea: 15% minder calorieën!

Nog meer goed nieuws! De exclusieve techniek van Dilea verbetert bovendien ook de nutritionele densiteit van onze halfvolle melkdrank: het zorgt ervoor dat onze melkdrank 40% minder suiker en 15% minder calorieën bevat, in vergelijking met een klassieke halfvolle melk en een lactosevrije of – arme variant. Ontdek de resultaten in onderstaande tabel!

Dilea-melk

Plantaardige alternatieven (op basis van rijst, amandelen, hazelnoten, soja en haver) bevatten dan weer niet dezelfde voedingsstoffen als melk. Bovendien lijkt de smaak van deze dranken helemaal niet op die van zuivel.