Courgetti met pesto en geroosterde tomaten

Recept-dilea-courgetti-pesto

Recept van courgetti met pesto en geroosterde tomaten voor 2 personen

Ontdek deze kleurrijke en lichte maaltijd met courgetti, afgewerkt met 100% zero lactose mozzarella van Dilea en verwen je familieleden.

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 bol mozzarella Dilea Zero Lactose®
  • 12 geroosterde of gekonfijte tomaten
  • 50 g rucola
  • 10 verse basilicumblaadjes
  • 15 g fijngehakte amandelen
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 el olijfolie

Bereiding

Spoel de courgettes goed. Gebruik een mandoline of spiraalsnijder om de courgettes in slierten te snijden en snijd rond de zaadlijsten.

Mix de amandelen met 1 el olijfolie, de rucola en 6 blaadjes basilicum.

Verhit de olie met de fijngehakte look in een pan met antikleeflaag. Voeg de courgetti en de tomaten toe en laat 10 minuten garen. Roer regelmatig om.

Scheur de mozzarella in stukjes. Serveer de courgetti met de pesto en de mozzarella. Werk af met de overgebleven basilicum.

Tip

Als je geen apparaat hebt om slierten te maken van de courgettes, kan je ook gewoon een schilmesje gebruiken om er tagliatelle van te maken.