Cranberry-pecanmuffins

Recept-dilea-cranberry-pecan-muffins

Recept van cranberry pecanmuffins voor 12 porties

Ontdek opnieuw de smaak van muffins, zonder het ervaren van darmongemakken. Dit recept met producten van Dilea Zero Lactose® zorgen garandeert voor heerlijke pecanmuffins! Verwen jezelf en probeer het uit. Smakelijk!

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Hak de veenbessen grof en laat ze 30 minuten wellen in warm water.

Giet de havervlokken in een kom en meng ze met de bloem en de gist. Voeg ook de suiker en een snuifje zout toe, en meng goed.

Kneed de zachte boter door het mengsel. Kluts de eieren met de melk. Giet het mengsel in drie keer bij de bereiding, meng telkens goed.

Voeg veenbessen, kaneel, pecannoten en citroenzeste toe en meng opnieuw. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bak 25 tot 35 minuten in de oven.

Tip

Je kan de muffins ook maken met ander gedroogd fruit zoals abrikozen, rozijnen, mango, enz. Of volg de seizoenen en gebruik vers fruit zoals appel, peer, rode vruchten,…