Gratin romanesco

Recept-dilea-gratin-romanescoRecept van gratin romanesco voor 6 personen

Gezellig samenzitten aan tafel met deze ovenschotel bij koude winterdagen. Deze gratin is perfect voor een warm onderonsje! Daarbij is dit gerecht gemakkelijk te verteren en goed voor het hele gezin.

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Spoel de aardappelen en snijd ze in fijne schijfjes. Was de romanesco kool en snijd hem in kleine roosjes. Kook de aardappelschijfjes en de romanescoroosjes 15 minuten in gezouten kokend water. Giet af en meng er de pesto onder.

Maak de crumble door de hazelnoten fijn te hakken, voeg hier de bloem aan toe samen met de zeste van citroen alsook de boter op kamertemperatuur. Kneed het mengsel met je handen tot het bekomen van een crumble.

Snijd de mozzarella en de zalm in blokjes. Wrijf een ovenschaal in met olie en leg een laagje aardappelen op de bodem, dan een laagje zalmblokjes, een laag romanescoroosjes. Bedek dit vervolgens met de crumble en uiteindelijk met de gesneden mozzarellaplakjes.

Laat 20 tot 30 minuten garen in de voorverwarmde oven tot het bekomen van een licht bruine gratin.

Tip

Maak de crumble met boekweitbloem voor een glutenvrije variant.