Hartige minicakes

Recept-dilea-minicakes

Recept van hartige minicakes voor 12 porties

Deze hartige minicakes zijn een makkelijk mee te nemen lekkernij voor jong en oud! Deze vegetarische muffins kunnen ook geserveerd worden als aperitief of voorgerecht.

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Kook de spinazie in een kookpot met een klontje boter. Laat uitlekken. Was de kerstomaten en snijd ze in tweeën. Plet de look.

Meng de bloem met het bakpoeder en de oregano. Kruid met peper en zout. Kluts de eieren in een andere kom met de melk en de gesmolten boter.

Roer het eiermengsel onder het bloemmengsel. Doe er de afgekoelde spinazie en de geraspte emmentaler bij. Meng goed.

Plaats een papieren muffinvormpje in een muffinbakvorm en leg in elke vorm 4 halve tomaatjes. Giet het beslag in de vormpjes en bak 20 tot 25 minuten in de oven. Laat eerst in de bakvormen en daarna op een rooster afkoelen.

Tip

Deze minimuffins kunnen 2 dagen koel bewaard worden in een goed afsluitbaar en luchtdicht recipient. Ga je op stap om bijvoorbeeld te picknicken? Vergeet niet de koeltas als je het met je meeneemt…