Lasagne met lichte bechamelsaus | Dilea Zero Lactose

Lasagne met lichte bechamelsaus

Bereidingstijd: 90 minuten. Bereiding Pel de sjalotten alsook de look, hak ze fijn en bruin ze in een scheutje olijfolie. Voeg er het gehakt aan toe, kruid naar smaak met peper en zout en laat enkele minuten verder bakken. Voeg de tomatenpuree en de tomaten in blokjes toe aan het vlees, samen met de tijm en […]

Bereidingstijd: 90 minuten.

Bereiding

  1. Pel de sjalotten alsook de look, hak ze fijn en bruin ze in een scheutje olijfolie. Voeg er het gehakt aan toe, kruid naar smaak met peper en zout en laat enkele minuten verder bakken.
  2. Voeg de tomatenpuree en de tomaten in blokjes toe aan het vlees, samen met de tijm en de laurier. Roer goed en laat nadien met gesloten deksel 30 minuten lang sudderen. Voeg op het einde van de kooktijd de basilicumblaadjes toe en verwijder de laurier.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C (stand 6). Bereid terwijl de bechamelsaus: doe een eetlepel water in een pan en voeg de melkdrank van Dilea toe. Breng de melkdrank aan de kook en bind met Maïzena Express. Laat de saus even doorkoken en kruid vervolgens naar smaak met peper, zout en nootmuskaat. Zet de saus even aan de kant.
  4. Kook de pasta gedurende twee minuten in gezouten water. Doe telkens een laagje pasta en een laagje tomatensaus in een ovenschaal, en bestrooi met de parmezaan en wat geraspte emmental van Dilea. Eindig met een laagje pasta, overgiet met de bechamelsaus en bedek met geraspte emmental van Dilea.
  5. Zet de lasagne 15 minuten in de oven, tot een goudbruine-gegratineerde korst. Dien warm op.

Tip voor een perfecte lasagne

Vervang het rundergehakt door gehakte biefstuk voor een nog lichter recept.

Voedingswaarden (per portie)

  • Energie: 659 kcal
  • Eiwitten: 43,5 g
  • Vetten: 20,2 g
  • Koolhydraten: 73,8 g
  • Calcium: 448 mg

#Dilea

Laat je fantasie de vrije loop!