Zomerse mini brochettes

Recept-dilea-zomerse-brochettes

Recept van mini zomerse brochettes voor 12 personen

Eindelijk vegetarische, licht verteerbare brochettes voor je zomerse maaltijden! Gegarandeerd glutenvrij.

Mozzarella-ananasbrochette

Ingrediënten

Bereiding

Bak de ananasblokjes goudbruin in een pan met antikleeflaag. Snijd de mozzarella in 12 plakken van 1cm ongeveer en snij ze nadien in kleinere stukken. Rits 1/3de van de rozemarijnblaadjes van het takje. Prik de mozzarella en de ananas afwisselend op elk takje.

Aardbei-fetabrochette

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de feta in 12 stukjes en scheur de muntblaadjes in tweeën. Spoel de aardbeien en de komkommer. Schil de komkommer en snijd hem in stukjes van 1 cm dik. Steek op elke brochette een stuk komkommer, een blokje feta, een half blaadje munt en een aardbei. Leg de brochettes op een bord of dienblad en besprenkel met een beetje balsamicocrème.

Brie-vijgenbrochette

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de vijgen in 4 partjes. Hak de noten fijn. Snijd de brie in 12 stukken. Steek de stukken brie en de vijgen op de spiezen en leg ze op een bord of een dienblad. Bestrooi met de fijngehakte noten.