Gepaneerde kip, salade van jonge scheuten en yoghurtdressing

gepaneerde-kip-yoghurt-vinaigretteRecept gepaneerde kip, salade van jonge scheuten en yoghurtdressing voor 4 personen

Op het menu vandaag: gepaneerde kip met een salade van jonge scheuten en een frisse yoghurtdressing zonder gluten en lactose. Dankzij de producten van Dilea!

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • 30 g hele hazelnoten
  • 25 g cornflakes
  • 1 ei
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels maïzena
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 150 g jonge sla
  • 10 rode radijsjes
  • 1 wortel
  • 1 eetlepel gehakte bladpeterselie
  • 1 potje yoghurt natuur Dilea Zero Lactose®
  • 1 theelepel mosterd
  • het sap van een limoen

Bereiding

Snijd de kip in reepjes en sprenkel de sojasaus erover.

Hak de hazelnoten grof, verkruimel de cornflakes en meng het met de noten. Klop het ei los in een bord en breng op smaak met peper en zout. Giet de maïzena in een ander bord.

Laat de stukken kip uitlekken. Haal ze even door de maïzena, daarna door het losgeklopte ei en dan door het mengsel van hazelnoten en cornflakes.

Bereid de groenten voor: was de sla en laat het uitlekken, was de radijsjes en snijd ze in plakjes, was en schil de wortel en snijd hem met een dunschiller in dunne reepjes en was en hak de peterselie. Meng alles in een grote kom.

Klop de yoghurt Dilea Zero Lactose® los in een kom. Voeg er de mosterd en het limoensap aan toe. Kruid met peper en zout naar smaak en meng alles.

Bak de gepaneerde kippenreepjes tien minuten gaar in een pan. Draai ze af en toe voorzichtig om.

Meng net voor het opdienen de yoghurtdressing met de salade. Schik de gepaneerde kip op de borden en serveer met de salade.

Tip

Verdraag je geen gluten? Lees dan goed de ingrediëntenlijst om na te gaan of de mosterd geen gluten bevat. Serveer het gerecht met Griekse pasta (of met rijst, als je glutenintolerant bent).